OKEx CEO Jay Hao: Veel mensen zullen geld verliezen in DeFi (Exclusief Interview)

Jay Hao, OKEx CEO, praat met CryptoPotato over de toestand van de cryptocurrency markten, de adoptie van DeFi, zijn Bitcoin-prijsvoorspelling, en meer.

OKEx is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste cryptocurrency beurzen. De groei van het bedrijf wordt voortdurend benadrukt door het handelsvolume en het groeiende aantal gebruikers.

CryptoPotato had onlangs de gelegenheid om een exclusief interview te doen met de CEO van het bedrijf – Jay Hao.
Hao sprak over de uitdagingen die OKEx moet overwinnen, het huidige cryptografisch landschap, de groeiende adoptie van Bitcoin, de DeFi rage en nog veel meer.

Terug naar de wortels: Voor OKEx

Een van de eerste dingen die Hao met ons deelde was zijn achtergrond en waar hij vandaan komt. Het is een ontmoedigende taak om CEO te worden van een van ’s werelds grootste cryptocentrische beurzen en we waren benieuwd naar zijn ervaring.

Jay Hao. Bron: Fuk.IO
Jay Hao, CEO bij OKEx

Hao heeft meer dan 20 jaar in de halfgeleiderindustrie gewerkt en er is daar „zero-tolerance voor foutief productontwerp“.

Bij OKEx zijn we zeer streng om ervoor te zorgen dat we de meest betrouwbare en veilige uitwisselingsservices leveren. Op basis van mijn ervaringen met halfgeleiders heb ik een nultolerantie voor defecte handelsprodukten. Het maakt niet uit hoe klein een nieuwe functie ook is, we voeren meerdere niveaus van QA-tests uit voor de release.

Hij heeft ook jaren doorgebracht in de video streaming sector en was eigenaar van zijn eigen bedrijven voordat hij in blokketen terecht kwam. Hao denkt dat deze ervaring hem heeft geleerd hoe hij een betere manager kan zijn en hoe hij de macrofactoren kan begrijpen die het management beïnvloeden, evenals de dagelijkse interne uitdagingen waar een bedrijf voor staat.

Hij deelde dat hij al heel vroeg in aanraking is gekomen met Bitcoin:

„Ik vond het extreem interessant en genoot van de ontwikkeling ervan vanaf het begin, toen er 10.000 bitcoins werden gebruikt om voor twee pizza’s te betalen.“ Daarom was de toetreding tot OKEx een „logische vooruitgang“, omdat hij al hightech producten had ontwikkeld en gefascineerd was door blockchain.

De CEO zei ook dat de industrie sindsdien een lange weg heeft afgelegd en dat hij houdt van „de snelle omgeving en de constante innovatie die we dagelijks zien“ .

De huidige marktstaat en COVID-19: Een serieuze verschuiving

Bij de bespreking van de huidige toestand van de markt en de gevolgen van de COVID-19-pandemie zei Hao dat het „ongetwijfeld een groot effect heeft gehad“.

„Zoals we zagen bij de enorme uitverkoop in maart van dit jaar, was geen enkele markt, ook geen goud, onaangetast.

De markt heeft zich echter zeer goed verzet en het lijkt erop dat de correlatie tussen Bitcoin en de aandelenmarkt weer verzwakt, omdat we zeer ongekende volatiliteit in aandelen hebben gezien, terwijl Bitcoin plat is gebleven en twee maanden lang in een handelsrange van $9-10k is opgesloten.“

Hao zei echter ook dat er nog een lange weg te gaan is „voor wat betreft COVID-19 en kan nog niet beoordelen wat de omvang van de economische fallout is die het zal veroorzaken, vooral als er een tweede golf in de herfst is“.

correlation_btc_gold_sp_aug30-min
De correlatie vervaagt. BTC vs. Gold vs. S&P 500

Hij gaf aan dat dit op korte en middellange termijn verdere gevolgen kan hebben voor de crypto-markt. In elk geval schetste hij de ongekende QE die we zien, en zei hij dat de macrocontext er op de langere termijn bullish uit ziet voor de crypto.

Een ander bijzonder actueel onderwerp, Decentralized Finance (DeFi), is volgens Hao:

„de pandemie heeft in wezen een trend versneld die hoe dan ook onvermijdelijk was, en meer mensen zullen zich wenden tot gezond geld en de kans om terug te keren via DeFi als hun valuta’s verzwakken.“

Ze beginnen de geldschepping en het beleid beter te begrijpen.

Veel mensen zullen geld verliezen in DeFi

Hao schetste dat OKEx „de DeFi-ruimte al lange tijd met belangstelling bekijkt en de ontwikkeling ervan volledig ondersteunt“.

„We tonen dit op verschillende manieren omdat we sterk geloven dat DeFi het potentieel heeft om het doel van #FinanceAll te bereiken en miljarden onbankbare mensen te voorzien van toegang tot financiële diensten.“

Hij wees erop dat OKEx een van de eerste validators op het ETH 2.0 Topaz testnet met OKPool werd, zodat zij in de voorhoede van deze grote ontwikkeling in de ruimte kunnen staan. De beurs laat ook toe „dat zijn gebruikers een passief inkomen genereren via de C2C Loan future waarvoor ze Bitcoin Profit, ETH en OKB kunnen gebruiken voor onderpand met de laagste leentarieven in de ruimte, en we ontwikkelen OKChain dat zal worden gebruikt om een DeFi infrastructuur te ondersteunen“.

Wat de DeFi rage zelf betreft, wees hij erop dat zoals bij elk altcoin seizoen veel mensen geld zullen verliezen, terwijl anderen zullen winnen. Toch wees hij op enkele voordelen voor zowel BTC als ETH:

„Als de DeFi-bel tijdelijk barst, dat zal eigenlijk goed voor BTC en ETH zoals ze grote kapitaalinstroom zien zullen, en als de rage doet fizzle out, het zal alleen op korte termijn omdat het potentieel en de belofte van DeFi zijn gewoon te dwingend om te negeren.“

Bitcoin Tot ATH-niveau’s In 1 – 1,5 jaar

We vroegen Hao hoe hij de ruimte over vijf jaar in beeld brengt. Hij zei dat het ecosysteem „massaal zal zijn gegroeid, en dat steeds meer innovatieve producten en oplossingen op een plaats zullen zijn die het mogelijk maakt dat gewone mensen blokkades kunnen gebruiken zonder het te beseffen“.

Hij voegde eraan toe dat de gebruikersinterface van de technologie bijzonder verbeterd zal worden. Toch denkt hij dat DeFi tegen die tijd de „grotere protagonist“ zal zijn.

Ik weet niet of de hele wereld unbanked zal worden onderhouden door blockchain en DeFi in de komende vijf jaar, maar we zullen zeker dichter bij het bereiken van dat doel.

Protocollen zoals Polkadot en anderen zoals het zullen zorgen voor naadloze interoperabiliteit van blockchains, terwijl ETH 2.0, OKChain, en andere gedecentraliseerde openbare blockchains exponentieel zullen zijn gegroeid, waardoor het veel gemakkelijker is voor ontwikkelaars om grootschalige mainstream Dapps te bouwen op them.

En natuurlijk had Hao het ook over Bitcoin en de ontwikkelingen op het gebied van prijzen. „Alles is mogelijk“ was zijn belangrijkste verhaal, waarbij hij aandrong op voorzichtigheid in de richting van gedurfde en duidelijke voorspellingen.

Hij zei dat „we realistisch gezien een kortstondige uitbarsting van de DeFi-bel konden zien.“ Hij zei ook dat als de wereldwijde economische situatie verslechtert, we nog een maart-achtige gebeurtenis kunnen zien die ook problemen kan veroorzaken voor Bitcoin.

Toch is hij van mening dat zelfs als het gebeurt, dit slechts tijdelijk zal zijn, en „de prijs zal snel herstellen tot de huidige waarden“. Zijn vooruitzichten op de lange termijn zijn bullish en „het is niet onmogelijk dat we een Bitcoin-prijs zien die in ieder geval de hoogtepunten van 2017 in de komende 12-18 maanden test“.