Hackers blijven proberen om de portemonnee te kraken met $700mln aan BTC.

Hackers proberen al meer dan een jaar lang een cryptocurrency portemonnee te openen met een schat aan Bitcoin ter waarde van ongeveer $700mln.

Volgens een rapport van Vice hackers zijn het delen van de details van de portemonnee die momenteel 69.370 BTC die waard is $ 711mln op het moment van de pers. De portemonnee staat op de zevende plaats op de lijst van Bitcoininfo’s portemonnees met de grootste hoeveelheden Bitcoin.

Het verhaal werd oorspronkelijk opgepikt nadat Alon Gal, de Chief Technology Officer van het cybercrime-inlichtingenbedrijf Hudson Rock, een Tweet van het Bitcoin-adres plaatste die op verschillende ondergrondse hackingforums werd geplaatst om mensen te laten proberen het te openen.

Het adres, 1HQ3Go3ggs8pFnXuHVHRytPCq5fGG8Hbhx, is zichtbaar op Blockchain.com en de balans is zichtbaar dankzij het Bitcoin-protocol, waardoor iedereen een openbaar adres van BTC-holdings kan bekijken. De eigenaar van het adres blijft echter een mysterie.

Hackers die proberen het te kraken

Er wordt ook gemeld dat verschillende personen hebben geprobeerd om het bestand wallet.dat van het adres te verkopen op verschillende online platforms, terwijl anderen hebben gesuggereerd dat het eigenlijke bestand misschien niet legitiem is. Toch wordt op websites als Satoshidisk.com het bestand wallet.dat verkocht voor meer dan $1000 in BTC.

Gal werd geciteerd door Motherboard en zei dat personen die gespecialiseerd zijn in het kraken van open gecodeerde bestanden en cryptocurrency portemonnees bereid zouden zijn om dit soort bestanden te kopen.

„Het stelen van Bitcoin-portemonnees van slachtoffers wereldwijd is een gemeenschappelijk doel onder cybercriminelen. Portemonnees worden meestal beschermd door sterke wachtwoorden en in het geval dat een cybercrimineel erin slaagt een portemonnee te bemachtigen en het wachtwoord niet kan kraken, kan hij deze verkopen aan opportunistische hashcrackers die individuen zijn met een grote hoeveelheid GPU-kracht“, vertelde Gal aan Motherboard.

Ditzelfde bestand werd al in juni 2019 op een website te koop aangeboden.

Het adres zou kunnen worden opgeknapt

Er is ook de mogelijkheid dat individuen op zoek zijn naar oplichters die onwetend zijn en toegang willen krijgen tot het portemonnee.dat bestand.

Volgens ‚Dave Bitcoin‘, die de online service Wallet Recovery Services beheert, is het mogelijk voor gebruikers om de gegevens van het wallet.dat bestand te wijzigen om het te laten lijken op een openbaar adres dat een grote hoeveelheid BTC bevat.

„Het portemonneebestand bevat paren van de publieke sleutel & gecodeerde privé-sleutel van de adressen die het controleert. Dus men kan het bestand in een binaire editor wijzigen en de publieke sleutel van een van de adresparen veranderen in die van een hoog BTC-adres“, vertelde Dave Bitcoin aan Vice.

De enige manier om dit vast te stellen is door de portemonnee te openen en dit zou een ongelooflijk moeilijke onderneming zijn. Een aantal encryptie-experts heeft geschat dat het een enorme hoeveelheid rekenkracht en vele jaren zou kosten om het wachtwoord te vinden om alleen al toegang te krijgen tot het portemonnee.dat bestand.