Bitcoin-bankomater ökar 85% YTD mitt under växande antagande

Bitcoin ATM-installationer har ökat 85 procent 2020 till 11 798.

Efterfrågan på digitala och kontaktlösa betalningar har ökat som svar på COVID-19-pandemin

Antalet bitcoin-uttagsautomater har fortsatt att öka under 2020, vilket tyder på en växande adoption mitt i den pågående koronaviruspandemin.

Enligt uppgifter sammanställda av Coin ATM Radar har antalet bitcoin-ATM-installationer ökat med 85% år 2020 till 11 798, vilket fördjupade förra årets rekordhöjande 50% -ökning.

Antalet nya bankomater ökade med nästan tusen installationer enbart under oktobermånaden, vilket signalerar en enorm ökning av antagandet över hela världen. USA står fortfarande för majoriteten av anläggningarna med 9 700 bankomater, följt av Kanada och Storbritannien.

En rapport från Global Trade Magainze i slutet av förra månaden föreslog att kontaktlösa betalningar har ökat i popularitet i hela COVID-19-pandemin, med återförsäljare som rapporterade en ökning med 69 procent av digitala betalningar sedan januari.

Rapporten lyder:

Den globala marknaden för kontaktlös betalning förväntas tjäna intäkter på 20 340,3 miljoner dollar år 2026. Rädslan för att bli smittad har lett till att människor väljer kontaktlös betalning, till exempel, nästan 79% av MasterCard-användarna föredrog kontaktlösa betalningar under pandemin. Detta är ett tecken på att den kontaktlösa betalningsmarknaden har förbättrats under Covid-19-krisen.

Rapporten fortsätter och kallar framsteg inom teknik och ökad onlinesäkerhet en katalysator för fortsatt tillväxt av digitala och kontaktlösa betalningar.